Daily Mail: 200 000 нови българи и румънци са дошли на Острова

Имигрантите са четири пъти повече от официално представените данни

Daily Mail: 200 000 нови българи и румънци са дошли на Острова
3623 ~ 1 мин. четене

За последните 12 месеца пристигналите във Великобритания българи и румънци са четири пъти повече, отколкото се твърди официално, пише британският вестник „Дейли Мейл“.

Изданието посочва, че според държавната статистика 53 хил. румънци и българи са се преселили на Острова за една година. Други данни обаче показват, че над 200 хил. граждани от тези две страни са кандидатствали за осигурителни номера, необходими за работа и получаване на помощи във Великобритания.

„По-лошо е отколкото си мислите. Голямата разлика буди тревога, подхранвайки страховете, че правителството грубо подценява истинския брой на търсещите нов живот във Великобритания. Възможно е тези хора да са пребивавали тук за кратък период, но правителството трябва да даде някои отговори“, коментира Лорд Грийн от неправителствената организация „Наблюдение над имиграцията“.

От управляващите консерватори обявиха, че ако разминаването в данните бъде доказано, може да се наложи ограничаване на свободното пристигане на хора от Европейския съюз.

Подкрепи Economic.bg