Държавният департамент на САЩ предупреди за риск от тероризъм в Европа

Търговски центрове, хотели, клубове, ресторанти и паркове са част от възможните цели на терористите

Държавният департамент на САЩ предупреди за риск от тероризъм в Европа
2162 ~ 1 мин. четене

Държавният департамент на САЩ предупреди американските граждани за продължаваща заплаха от терористични нападения в Европа. Неформалното външно министерство на Щатите цитира неотдавнашните инциденти във Франция, Русия, Швеция и Обединеното кралство.

"Ислямска държава" и "Ал Кайда" имат способността да планират и осъществят терористични нападения на Стария континент, се казва в предупреждението.

Търговски центрове, правителствени учреждения, хотели, клубове, ресторанти, места за богослужение, паркове, летища и други локации са възможни цели на терористите, се посочва в предупреждението. В него се допълва, че САЩ "тясно си сътрудничат с европейските партньори и съюзници в борбата с международния тероризъм".

Държавният департамент призова за внимание гражданите си и преди зимния ваканционен сезон. Служител на Държавния департамент посочи, че сегашното предупреждение не е провокирано от конкретна заплаха, а е по-скоро признание за продължаващия риск от нападения, особено преди летния сезон. Предупреждението е валидно до 1 септември, съобщават международните агенции.

Подкрепи Economic.bg