Депутатите извикаха Борисов на изслушване в парламента

Премиерът в оставка не е участвал в парламентарен контрол от април 2020 г.

Депутатите извикаха Борисов на изслушване в парламента

Снимка: Красимир Свраков

Автор: Economic.bg

Първа точка от дневния ред на новия 45-и парламент е изслушване на Бойко Борисов относно националния план за възстановяване и развитие, който все още не е внесен за одобрение от Европейската комисия. Ако премиерът в оставка дойде да отговаря на депутатски въпроси, това ще е първият му парламентарен контрол от април 2020 г. насам. За този период опозицията многократно е искала той да дойде на изслушване, но или тогавашният председател на Народното събрание Цвета Караянчева го спасяваше, или мнозинството в зала.

Старт на 45-ото НС

Заседанието утре е предвидено за 10.00 ч. В дневния ред освен отчета на Борисов влиза още формирането на три парламентарни комисии - правна, финансова и здравна.

Ще бъде гласувано и предложението на Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ за създаването на Комисия по ревизията, която да следи похарчените държавни средства за справяне с COVID-19.

Депутатите ще заседават в старата сграда на парламента до приключването на ремонта в партийния дом, обясни още Манолова. На утрешното заседание отново ще се гласува с вдигане на ръка, а не с електронната система, която е в залата в Партийния дом, предава Nova.

Коментари: 0