Депутатите отказаха и минимална стъпка за отчетност на главния прокурор

4 партии се отметнаха от подписите си, каза Христо Иванов

Депутатите отказаха и минимална стъпка за отчетност на главния прокурор

„Оставката ми беше напълно предсказуема, защото още в първия ден бях заявил, че идвам с екипа си за конкретни задачи и ще остана до момента, в който те могат да бъдат реализирани. Вчера 200 депутати гласуваха за предложение на една малка партия, 4 партии се отметнаха от подписите си и от това, което беше наречено „исторически компромис”. Те отказаха да направят и минимална стъпка за въвеждане на някаква форма на демократична отчетност на главния прокурор”.

Това заяви пред Нова тв министърът на правосъдието в оставка Христо Иванов.

„Случи се това, което поиска главният прокурор. Ако той може да обърне парламента по този начин, неговото желание да се превърне в закон, не задаваме въпроси, а даваме отговори”, коментира той.

„Защо Бойко Борисов се съобразява с главния прокурор трябва да попитате него”, каза още Иванов.

„Когато поисках изтеклите записи със съдии да бъдат проверени, срещу мен започна силна пропаганда война, а не получих подкрепа. Това е най-сериозният скандал с корупционни твърдения от старта на кабинета. Това беше тест за това дали имаме антикорупционна воля. Сами можете да си отговорите на въпроса колко души от управлението излязоха и заеха позиция по тази тема", допълни той.

Коментари: 0