Депутатите разрешиха ареста на Сидеров и Чуколов

Двамата се отказаха доброволно от имунитета си

Депутатите разрешиха ареста на Сидеров и Чуколов
84 ~ 1 мин. четене
Народните представители гласуваха за задържането под стража на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов, по искане на главния прокурор. 

За сваляне на имунитета на Волен Сидеров гласуваха 124 депутата, „против” бяха 19 и 15 гласуваха с въздържал се. За свалянето на имунитета на Десислав Чуколов гласуваха „за” 118, „против” гласуваха 18 „против” и 145 гласуваха въздържал се. 

Преди това двамата се отказаха доброволно от имунитетите си, каквото искане отново трябваше да бъде разгледано в залата. То отново бе внесено от главния прокурор във връзка с нахлуването на двамата депутати и техни придружители в сградата на НАТФИЗ в нощта на изборите на 25 октомври.

Миналата седмица НС гласува за отнемането на имунитета им и по друг казус - за сблъсъка пред магазин за алкохоли цигари на ул. "Г.С. Раковски" в столицата. Вчера дори на двамата бяха повдигнати обвинения за хулиганство.

Това е политическа репресия срещу единствената опозиционна партия в парламента, заяви в кулоарите на НС лидерът на "Атака" след приемането на решението.
Подкрепи Economic.bg