Devexperts стъпва в България и търси 80 IT специалисти

Компанията отваря развоен център в София

Devexperts стъпва в България и търси 80 IT специалисти

Снимка: Pixabay

Международната софтуерна компания Devexperts обяви навлизането си в България. Тя открива свой развоен център в София, където в следващите две години предстои да бъдат наети 80 души. 

Компанията ще търси специалисти по свръх бързи трейдинг алгоритми, обработка на големи обеми от данни, добавена реалност и изкуствен интелект, уточниха от там пред Economic.bg. 

Процесът по набиране на кадри вече е стартирал и в офиса, макар и съществуващ от съвсем скоро, вече работят няколко софтуерни специалисти.  Всеки с интерес към работа в Devexperts може да пише на hr@devexperts.com. 

Централата на германския играч е в Мюнхен, като компанията има офиси също в Анталия и Порто. Преди да реши окончателно, че новият ѝ офис ще е именно в България, от Devexperts са обмисляли дестинации като Чехия и Унгария. От ръководството обаче са преценили, че тук има повече квалифицирани софтуерни специалисти, по-добри условия за бизнеса и отлична технологична инфраструктура.

„В България има много квалифицирани и добре подготвени специалисти, както и добри условия за бизнеса“, коментира Михаил Бабушкин, изпълнителен директор на Devexperts.

Офисът на компанията в България ще бъде ръководен от Виктор Андонов, който отдавна се развива в IT сектора, а има и познания в сферата на финансите. Преди да поеме сегашния си пост, Андонов ръководи развойния център на DataArt Юръп, а преди това е бил вицепрезидент на софтуерното инженерство в Moody’s Investor Services, както и технологичен директор на RecycleBank.

Devexperts предлага тясноспециализирани софтуерни решения в областта на капиталовите пазари. Нейните клиенти са предимно ритейл и институционални брокери, компании за управление на финансови активи, банки, стокови борси и борси за криптовалута. 

Стъпвайки в България, компанията има амбицията, освен да привлече квалифицирани софтуерни кадри, и да спомогне за развиването на такива. От Devexperts обещават, че ще инвестират в образователни инициативи и ще си сътрудничат с местните университети, като идеята е да се създадат и съвместни стажантски програми. 

Коментари: 0