Дигитален робот ще участва във филм и сериал

Айпера разполага със собствен профил в Instagram, в който публикува интересни моменти от дигиталния си живот

Дигитален робот ще участва във филм и сериал

Снимка: Aypera / Instagram

2411 ~ 2 мин. четене
Автор: Economic.bg

Първият робот-актьор в Турция Айпера подписа договор за филм с продуцента и сценарист Бирол Гювен. Според изявление на MinT Production, Айпера ще участва в новия филм на Гювен „Цифров човек“, който ще обедини роботи и хора. Филмът ще дебютира през 2022 г., съобщават медиите в страната.

Снимките на филма ще започнат през септември. Отбелязвайки, че в днешно време всичко се променя бързо, продуцентът коментира, че роботите от сега нататък неизбежно ще се появяват на големия екран. Според него, роботите ще бъдат пионери в тази смяна на актьорския състав във филмовата индустрия.

Роботът актьор Айпера също заяви, че е много развълнувана да подпише договора. Говорейки за концепцията за „актьор-робот“, Айпера казва: „Аз лично предпочитам да ме наричат ​​дигитален актьор. Но знам, че хората ще предпочетат да кажат думата, която обичат. Затова нямам проблем с това, че съм наричана робот.“

Айпера разказа историята си по време на панаира „Съвременен Истанбул“, който беше проведен между 6-8 юни.

"От Истанбул съм, но родината ми е Интернет", споделя първата актриса робот. Рождената й дата е 26 октомври 2020 г., но е на 21 години. Има профил Instagram, в който споделя снимки от ежедневния си живот. Планира да подпише договор и за концерт през лятото, става ясно от видео интервюто, което Айпера даде, за да се представи, съобщава турската частна телевизия НТВ. Планира се също участие на дигиталната актриса в телевизионен сериал и реклами. Искаме да превърнем Айпера в "световноизвестна актриса", сподели продуцентът Гювен.

Турският дигитален, хуманоиден робот е бил създаден с правителствена помощ от екип, включващ дизайнер, писател на научна фантастика и компютърен инженер. При създаването на образа на хуманоида са били приложени естетичните стандарти на турския народ, обясниха от екипа.

Коментари: 0