Димитър Бакалов от VP Brands International с награда „Финансов директор на годината“

Мениджърът бе отличен за развитие на финансовата функция в организацията

Димитър Бакалов от VP Brands International с награда „Финансов директор на годината“
Автор: ВП Брандс Интернешънъл

Финансовият директор на най-големия производител на вина и високоалкохолни напитки у нас VP Brands International Димитър Бакалов спечели награда от конкурса „Финансов директор на годината“ (CFO of the year). Той надделя в категорията „Стратегия за развитие на финансовата функция“. Конкурсът се организира за пета поредна година от консултантската компания EY Bulgaria. Това е първа номинация и награда за финансовия директор на VP Brands International. Критериите за избор на победителите включват задълбочена оценка на финансови резултати, конкретни казуси от работата,  етични въпроси, корпоративно лидерство, ценности и ключови екипни инициативи.

„Благодаря за тази награда. Приемам я като признание за усилията на моя екип и всички колеги във VP Brands International. Корпоративният бизнес е отборна игра – затова успехите идват, когато се справяме с предизвикателствата заедно.“, сподели още мениджърът. Димитър Бакалов бе сред финалистите и в друга категория – „Ликвидност и риск“.

Преплитането на управленски и лидерски умения с професионалната експертиза на финансовия директор е в основата за развитието на финансовата функция, според него. Вярва, че една от най-важните предпоставки за успех е да обичаш това, което правиш и да работиш с хора, които също обичат работата си. През годините Димитър Бакалов постепенно развива финансовата функция на  VP Brands като процеси и екип, е общото заключение на журито. Той успява да извърви целия път във финансовата функция на  VP Brands – стартира кариерата си там от 2012 г, а от януари 2017 заема позицията главен финансов директор. В конкурса взеха участие финансови директори от различни сектори на икономиката: производство, услуги, търговия, бързооборотни стоки, банки и финансови институции.

VP Brands International е ключов производител на вина и високоалкохолни напитки у нас. Основните й марки са сред лидерите по пазарен дял в категориите ракия, водка, уиски, мастика, мента. Компанията разполага с модерни производствени мощности в Съединение, Катуница и Пещера и продава успешно на над 40 пазара в целия свят.

Коментари: 0