Dior и Nike представиха маратонки Air Dior

С цена от близо 2000 долара, те са едни от най-скъпите от серията Jordan

Dior и Nike представиха маратонки Air Dior

Снимка: Nike

Луксозната марка Dior показа нова колаборация с Air Jordan на Nike. Маратонките  бяха представени на шоуто на Dior за сезон есен 2020 по време на Art Basel в Маями Бийч, Флорида. 

Air Jordan е една от най-популярните обувки на Nike. Майкъл Джордан дебютира с едноименната обувка по време на сезона си като новобранец през 1984 г. Тя беше пусната и за клиенти година по-късно.

Баскетболистът получава процент от печалбата на Air Jordan, което спомогна богатството му вече да достигне изумителните 1.9 милиарда долара. Междувременно Dior е собственост на LVMH – най-голямата компания за луксозни стоки в света, която преди дни постигна споразумение да купи американския търговец на бижута Tiffany & Co. за рекордните 16.2 милиарда долара. Dior беше придобита от LVMH през 2017 г. за 13.1 милиарда долара, припомня Business Insider.

Събирането в едно на марките Dior и Jordan е идея на Ким Джоунс, артистичен ръководител за мъжката мода на Dior.

Маратонките ще бъдат налични в избрани магазини в световен мащаб от април 2020 г. Предложената цена на дребно все още не е разкрита официално. Джонатан Сойер от Highsnobiety обаче съобщи, че ще продават за 1800 евро (или малко под 2000 долара), отбелязвайки, че тази цена би ги превърнала в "един от най-скъпите модели Air Jordan на дребно на всички времена".
Коментари: 0