Директорът на тол звеното влиза в управлението на АПИ

Проф. Олег Асенов е назначен от регионалния министър за член на УС на пътната агенция

Директорът на тол звеното влиза в управлението на АПИ

Снимка: АПИ

Директорът на Националното тол управление проф. Олег Асенов е назначен в Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщиха от министерството на регионалното развитие. Той ще отговаря за тол системата, която ще започне да се тества в реална среда от 16 август, а най-късно до 1 март камионите над 3.5 тона и автобусите вече трябва да се таксуват на база изминато разстояние и екологичен клас, вместо чрез сегашната винетна система.

От МРРБ обясняват назначението с необходимостта да бъде попълнен съставът на ръководния орган на агенцията, чийто председател е Георги Терзийски, а единствен друг член е инж. Иван Досев. Припомняме, че през април Дончо Атанасов – дългогодишен член на УС на АПИ и за кратко председател на пътната агенция, подаде оставка и напусна Борда. Причина за оттеглянето на Атанасов бе стартиралата срещу него прокурорска проверка заради трагичния инцидент край Своге, при който загинаха 20 души.

Преди да поеме тол звеното Олег Асенов ръководеше отдела „Управление на информационна система и инфраструктура“ на АПИ. Бил е и експерт в екипа за внедряване на системата за електронно таксуване на пътищата. От 2011 г. до момента проф. Асенов е преподавател във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

До провеждането на конкурс за нов директор на Национално тол управление длъжността временно ще бъде изпълнявана от Радослав Миленов – началник сектор „Обслужване на потребители“ в отдел „Обслужване на клиенти“.
Коментари: 0