Директорът на YouTube не дава на децата си достъп до основната платформа

Разрешена им е само детската версия, но за кратко

Директорът на YouTube не дава на децата си достъп до основната платформа

Снимка: Pixabay

976 ~ 1 мин. четене
Изпълнителният директор на YouTube Сюзън Войчицки не позволява на собствените си деца да гледат видеоклипве в приложението, освен ако не използват версията за малолетни, предава CNBC. Тя казва още, че се опитва да ограничи времето, което те те прекарват на платформата. 

„Разрешавам на по-малките си деца да използват YouTube Kids, но ограничавам времето, през което те са на него“, коментира Войчицки в интервю за CBS. Според нея прекалено много от каквото и да е не е добре. 

YouTube Kids е версия на платформата, собственост на Google, предназначена за деца под 13 години. Приложението съдържа куриран набор от видеоклипове, като целта е да се гарантира, че потребителите гледат подходящо за деца съдържание и реклами.

Въпреки че е пуснат като начин децата да преглеждат безопасно видео, YouTube Kids също има проблеми със съдържанието, подобно на основната платформа. Те доведоха до необходимостта от въвеждане на по-стриктен родителски контрол. Водещата платформа YouTube пък е критикувана, че разпространява десетки милиони клипове с участието на непълнолетни, които привличат вниманието на педофили. 

През септември американската Федерална комисия по търговия удари компанията с глоба от 170 млн. долара заради нарушаване на Закона за защита на поверителността на децата онлайн. Агенцията твърди, че YouTube печели милиони, като незаконно събира лични данни от малки деца без необходимото за това съгласие от родителите им. В отговора на YouTube насочи родителите да използват приложението YouTube Kids.

Коментари: 0