Директорът на „Агрион“ стана агробизнесмен на годината

Николай Минев получи отличието заради добрите резултати и иновациите, които дружеството внедрява в своята дейност

Директорът на „Агрион“ стана агробизнесмен на годината

Снимка: Агрион

812 ~ 2 мин. четене
Автор: Агрион

Оперативният директор на „Агрион“ Николай Минев стана „Агробизнесмен на годината“. Призът на в. „Български фермер“ бе връчен на стилна церемония в НДК от зам.-министъра на земеделието Янко Иванов.

Министърът на земеделието Десислава Танева се включи виртуално в церемонията.

Минев управлява дружеството „Агримарт“, производственото звено на „Агрион“. Компанията развива модерно земеделие върху 50 000 дка в района около Долна Митрополия, където има и собствена модерна зърнобаза. Отличието е заради добрите резултати и иновациите, които дружеството внедрява в своята дейност.

„Приемам тази награда и от името на младото поколение български фермери, което ще бъде следващата вълна в българското земеделие. За мен, успешната формула в земеделието е комбинацията на умните технологии с опита и добрият търговски нюх. Такава комбинация може да се получи само при работа в екип, с безрезервна вяра във възможностите на всеки един колега“, заяви Николай Минев при връчването на наградата.

Той благодари на семейството си за подкрепата, която му дава сили да продължи да развива успешно земеделския бизнес на „Агрион“.

В „Агримарт“ ръчните операции са сведени до минимум по пътя на зърното от полето до силозите. На полето тракторите ги води автопилот, който движи машината в точни линии до 2 см, без да застъпва вече обработените площи. Цялата информация се зарежда в софтуер за прецизно земеделие, който следи всички полски операции и състояние на машините. Реколтата се наблюдава с високотехнологичен дрон. Летящата машина самолетен тип, е от клас, който се използва и от НАСА, помага за заснемането и обследването на парцелите в точни граници.

„Агрион“ е сред първите български компании, които въвеждат европейски стандарти за управление на поземлената собственост. Това е и най-познатата марка в сектора.

Всеки втори притежател на поземлени имоти разпознава името "Агрион", а над 75% от продавачите посочват именно „Агрион“ като предпочитан партньор при сделка. При арендаторите процентът е подобен – над половината посочват, че биха предпочели услугите на „Агрион, сочи последното маркетингово проучване.

„Агрион“ предлага пълния набор от услуги за собственици на поземлени имоти и земеделските производители - покупко-продажби на земеделска земя, замени, отдаване под наем и аренда, кредитиране, лизинг на земя и др. Усилията на дружеството са насочени към ефективно използване на земята, така че тя да носи доходи както на земеделските стопани, така и на собствениците.

През 2019 година „Агрион“ грабна и голямата награда на КРИБ за „Растеж“.

Подкрепи Economic.bg