Disneyland в Париж става ваксинационен пункт

Франция се стреми да ускори имунизацията в страната

Disneyland в Париж става ваксинационен пункт

Снимка: Pixabay

Автор: Economic.bg

Disneyland в Париж, обикновено най-голямата туристическа атракция в Европа, от събота ще се превърне в място за масова ваксинация срещу COVID. Това става факт, тъй като Франция се стреми да ускори своята кампания за имунизация, пише The Local.

Центърът за ваксинация ще работи само през почивните дни и ще се помещава извън увеселителния парк, в неговия клуб Newport Bay - конгресен център в близост до хотелския комплекс.

Всеки може да бъде ваксиниран там, но с предварително записан час чрез уебсайта Doctolib. Предполага се, че на ден, от 9:30 до 12:30, там ще се поставя ваксина на поне хиляда души, тъй като Франция се стреми да приложи една доза на 20 милиона души до средата на май.

Disneyland Paris се гордее, че помага да се подкрепят властите ... да се прилагат ваксини“, заяви в изявление вицепрезидентът на парка Ерик Марион.

Disneyland затвори през пролетта поради пандемията, възобнови дейността си през лятото, а от 30 октомври отново бе затворен за неопределено време.

На 25 март френското правителство обяви решение за разполагане на 35 „гигантски центрове за ваксинация“ в цялата страна, за да се ускори процесът.

Коментари: 0