Доходността на WikiLeaks от bitcoin надхвърля 50 000%

Организацията е била принудена да инвестира в криптовалутата заради санкциите, наложени от САЩ

Доходността на WikiLeaks от bitcoin надхвърля 50 000%
WikiLeaks е постигнала възвращаемост в размер на 50 000% от инвестициите си в bitcoin. След 2010 г., когато САЩ принудиха Visa, MasterCard и PayPal да блокират възможността за трансакции по сметките на организацията, тя се е принудила да започне да използва криптовалутата. Това обяви основателят на сайта за публикуване на секретни документи Джуалиан Асанж в Twitter.

Той публикува графика на движението на цената на bitcoin за последните седем години и благодари на правителството на САЩ за добрата печалба, която е нямало да бъде факт, ако не са били наложени санкциите, които Асанж определя като незаконни.

За показания период един bitcoin поскъпна от 0.06 долара (6 цента) до сегашните над 5000 долара. Това е увеличение от над 9 000 000%.

През 2010 г. MasterCard забрани своите продукти и услуги, които се използваха за плащане към WikiLeaks. Paypal също ограничи сметката, използвана от WikiLeaks, след като заяви, че организацията е нарушила политиката за ползване.

Асандж каза, че това е причината, поради която WikiLeaks е инвестирала криптовалутата, която позволява анонимни плащания и може лесно да се прехвърлят по целия свят.
Коментари: 0