Докладът на Фед предизвика силна волатилност на Уолстрийт

Тръмп намекна за удължаване на срока на търговското примирие с Китай след 1 март

Докладът на Фед предизвика силна волатилност на Уолстрийт

Снимка: Pixabay

432 ~ 2 мин. четене
Вчера беше публикуван докладът от последното заседание на Фед, което предизвика силна волатилност на Уолстрийт до края на сесията, но водещите индекси успяха да завършат с положителни резултати. В протокола нямаше съществени изменения – Банката ще бъде търпелива относно бъдещи повишения на лихвите. Индексът на сините чипове Dow Jones се увеличи с 0.24%, а S&P 500 - с 0.18%.

Във вторник започна нова серия преговори, като предстои и среща на по-високо ниво до края на седмицата. Тръмп намекна за удължаване на срока на примирието след 1 март, което би предотвратило увеличение от 10% на 25% на стоки за 200 млрд. долара. Доходността по 10-годишните американски облигации се движеше около 2.68%.

В Европа немският бенчмарк DAX нарасна с 0.82%, британският FTSE – с 0.69%, а френският САС прибави 0.69% до 5195 пункта.

Акценти днес

Финансови отчети за Q4

Днес корпоративните си отчети за последното тримесечие на изминалата година ще публикуват компании като Kraft Heinz, Anglo American, Barclays, Homel Foods, Hwelett Packard и други.

Инструмент на фокус - AirFrance KLM

Седмичната графика на френския превозвач ни показва движение във възходящ канал след драматичното поскъпване и поевтиняване на акциите през 2017 г. Само вчера цената скочи с близо 7%. Очакваме тенденцията да продължи и смятаме, че в дългосрочен план книжата ще достигнат отново максимума от 2011 г. при 15 евро на акция.

USD/CAD

Забелязва се възходящ канал на седмичната графика на валутната двойка, като от началото на годината котировките са в близост до долната му граница и 50-седмичната средна ЕМА. Индикаторът Стохастик излиза от зоната около 20-те пункта и очакваме повишение на котировките в близките няколко месеца до 1.3800.

Oil UK

Вчера европейският бенчмарк достигна максималните си стойности от началото на годината, както и от средата на ноември м.г. След като няколко седмици котировките бяха ограничени от съпротивата при 63 долара на барел, миналата седмица течното злато успя да напредне с 4 долара. Очакваме това движение да продължи, като може да се влезе в краткосрочна позиция с цел 69 и психологическите 70 долара.

S&P 500

Широкият измерител работи по възстановяването на загубите от края на миналата година, като през последните няколко сесии котировките се движат около 2780 пункта – много близо до съпротивата от ноември и декември при 2800 пункта. Вариантите са два: пробив над 2800 и покупка след потвърждение и изкачване над 2840 пункта или оттласкване към 50-периодната средна и продажба с цел 2730 пункта.
Подкрепи Economic.bg