\"В Ибиса и Майорка дискотеките на открито са до полунощ, у нас - беззаконие и вакханалия\"

Валери Симеонов, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика

Цитата на деня:

\
Дори в емблематичните за парти туризма в Европа Ибиса и Майорка, работата на шумните дискотеки на открито е ограничена до полунощ. В хотелите е тихо, а купонът до сутринта се пренася в шумоизолирани дискотеки на закрито. У нас - беззаконие и вакханалия, терор на тарикатите над нормалните туристи и граждани - ще го променим! Така ще привлечем по-платежоспособни туристи и ще имаме по-качествен ръст на туризма!

Това написа в профила си във Фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов, който през уикенда се включи лично в няколко проверки на нощни заведения в Слънчев бряг.

На пресконференция в Бургас по-рано днес Симеонов обясни, че проверките ще продължат и пусна аудио записи на сигнали от граждани, оставени на телефона на горещата линия в кабинета му. В сигналите хората се оплакват от шума от заведения през нощта.

Сиемонов подчерта, че откритите дискотеки нямат право да пускат музика след 23.00 ч. и законът важи за всички, без изключение.

Вицепремиерът обясни, че приема нормално скандиранията "Оставка" при проверката му в дискотека Бедрум в Слънчев бряг, тъй като било нормално хората да са недоволни, че спира работата на заведение, в което са платили, вход, за да влязат, както и за паркинг и за питиета.
Коментари: 0