Всеки пети американец работи във „враждебна атмосфера“

Положителен момент е, че 80% от анкетираните имат възможност да реализират своите собствени идеи по време на работа

Всеки пети американец работи във „враждебна атмосфера“

Ако смятате, че работата ви е по-стресираща, отколкото трябва, не сте сами.

Около 20% от американците казват, че се сблъскват с "враждебна и плашеща" атмосфера на работното място. Това става ясно от проучване на Rand Corp. съвместно с Харвардския медицински институт и Университета на Калифорния в Лос Анджелис.

Факторите, които допринасят за създаването на такива условия включват сексуален тормоз и тормоз над колеги, унизително поведение и словесна злоупотреба по време на работа. 

Организаторите на анкетата определиха получения процент "тревожно висок".

Около 55% от анкетираните са посочили, че по време на работа се сблъскват с "неприятни и потенциално опасни ситуации". Половината признават, че работят извън нормалното работно време, за да изпълнят работния си план.

Въпреки това, проучването разкрива положителни моменти. Над 80% от анкетираните имат възможност да реализират своите собствени идеи по време на работа. 

Независимо от това къде работим, приятелството играе важна роля в начина, по който възприемаме нашата работа. 60% от жените са съгласни с изявлението "Имам много добри приятели на работа", докато при мъжете са 53%.

Проучването започва през 2015 г. като данните са събирани от над 3000 души от всички нива на доходи и образование, които работят или са работили във всички видове работни места.

Коментари: 0