Доц. Кунчев: Облекчаването на мерките не означава край на пандемията

По думите му тази зараза е променила живота на всеки един човек

Доц. Кунчев: Облекчаването на мерките не означава край на пандемията

Снимка: МС

2960 ~ 1 мин. четене

Не ми харесва, че много хора възприеха облекчаването на мерките като край на пандемията. Определено не е край! Това каза пред „Нова телевизия“ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. „Продължавам да твърдя, че ще има самоограничение на инфекцията рано или късно никой не може да каже кога“, каза още той.

По думите му самоограничаването в даден момент е типично за подобен вид инфекции. А компенсирането на личната безотговорност с предприемането на мерки за цялото общество, според него, не е правилно. „Този, който не спазва правилата и препоръките трябва да бъде наказван“, коментира доц. Кунчев.

„Пандемията успя да промени живота на всеки един човек. За разлика от другите заболявания, където страда един човек, една група от хора. Тук няма човек който да не е засегнат. На едни са провалени плановете за лятото, други останаха без работа“, каза още той.

Припомняме, че преди дни той в интервю за БНР обяви, че в рамките на три дни се задържи тенденцията за 100 новозаразени с коронавирус, това би било сигнал да се върнат някои от ограничителните мерки. Днес той отново благодари на всички, които стриктно са спазвали правилата.

Коментари: 0