Douglas планира да закрие 500 магазина в цяла Европа

Ще бъде засегната и Югоизточна Европа

Douglas планира да закрие 500 магазина в цяла Европа

Снимка: Douglas/Facebook

Германската парфюмерийна верига Douglas планира закриване на клонове в цяла Европа с оглед триумфалния напредък на онлайн търговията, пишат местни медии.

Както съобщава Manager Magazin, Douglas иска да намали обектите си с 500 от почти 2400 магазина в цяла Европа.

Индустриалното списание Lebensmittel Zeitung съобщава, че вълната на затваряне може дори да засегне "над 500 клона". Компанията има десетки магазини в България, предимно в големите търговски центрове. Тук тя развива и веригата Beauty Zone.

Само в Германия повече от 50 от 430 клона ще бъдат затворени. Най-засегната ще е клоновата мрежа в Испания и Италия, където Douglas управлява мрежа от много много много малки магазини в резултат на придобивания.

Директорът на дружеството Тина Мюлер коментира през лятото, че търсенето на клиентите се променя и се наблюдава тенденция от стационарно пазаруване към онлайн пазаруване. „Трябва да вземем предвид тази структурна промяна, като преразгледаме клоновата мрежа“, казва тя.  

Още тогава ръководителят не оставя никакво съмнение, че не всички от 2400-те магазина ще преживеят „основен ремонт“ на клоновата мрежа. Но тя подчерта: "Германия ще бъде по-малко засегната от затварянето на магазини, отколкото Южна Европа."

Коментари: 0