Dow Jones добави над 240 пункта

Изминалата сесия приключи с ръстове за водещите щатски индекси

Dow Jones добави над 240 пункта
Изминалата сесия приключи с ръстове за водещите щатски индекси, след като позитивни новини за търговците на дребно окуражиха инвеститорите. Индексът на сините чипове Dow Jones добави 241 пункта към стойността си, а широкият S&P500 и технологичният NASDAQ напреднаха с 0.82% и 0.90%. В индивидуален план акциите на Target поскъпнаха с над 20% до рекордни стойности, след като търговецът на дребно публикува резултатите си за второто тримесечие, които надминаха очакванията на анализаторите. Друг представител в сектора Lowe регистрира повишаване на цената на книжата си с около 10.4% след публикуването на резултатите си за второто тримесечие. 

Инвеститорите проследиха и протокола от последното заседание на Федералния резерв. От него стана ясно, че Фед няма „предварително зададен курс“ за понижаване на лихвите и за момента централната банка няма намерение да се връща към практиката на паричните стимули. В Европа водещите индекси приключиха търговия дълбоко в зелена територия. Паневропейският индекс Stoxx600 напредна с 1.1%, като автомобилният сектор се отличи с най-добри резултати. DAX, CAC и FTSE100 се повишиха съответно с 1.30%, 1.70% и 1.11%. На политическия фронт в Италия инвеститорите сигнализираха, че приветстват перспективите за политически промени, след като италианският индекс FTSE MIB скочи с 1.8%.

Доклад на Европейската централна банка

В 14:30 часа българско време Европейската централна банка ще публикува доклад, в който ще изложи позицията си относно икономическите перспективи в Еврозоната и паричната си политика. На последното заседание на банката председателят Марио Драги обяви, че ако икономическите обстоятелства го налагат, Банката няма да се поколебае да премине към отрицателен лихвен процент. В доклада също така инвеститорите ще опитат да открият повече яснота около вече обявената програма на ЕЦБ за парични стимули.  

От началото на 2019 година акцията на Twitter се движи в силен възходящ тренд, като краткосрочните периоди на корекция са ограничени до нивата на 50-дневната експоненциална средна. В момента акцията се намира под въздействието на възходящ импулс, което ни кара да смятаме, че границата от $45 е лесно постижима. При колебание около това ниво обаче и сигнал на по-нискочестотна графика, вход в къса позиция ще открие голям потенциал за печалби. 

Въпреки силното представяне на британския паунд от изминалата седмица, възходящият тренд на EUR/GBP продължава да бъде в сила. Цената на валутната двойка се намира в близост до подкрепата на тренд линия и 50-дневната подвижна средна. Индикаторът стохастик е на път да формира възходящо пресичана, като завършването му може да се използва като сигнал за вход в дълга позиция.    

На 8-часовата графика на щатския петрол можем добре да видим низходящия тренд, в който се движи суровината от средата на месец юли. В момента цената се намира на ключово ниво, в близост до съпротивата на 200-периодната ЕМА и на горната граница на трендовия канал. Вход в къса позиция ще бъде оправдан, като стоп за ограничаване на загубите може да се пласира над $57 за барел, а поръчка за прибиране на печалбите – около цена от $53. 

На 4-часовата графика на САС40 можем да видим как френският индекс образува формация „двойно дъно“, от където цената отскача. Следва пробив на съпротивата на 50-периодната подвижна средна и силна бича свещ. Смятаме, че идните дни индексът ще продължи възходящото си движение, като при покупка е желателно печалбите да бъдат прибрани около ниво 5500 пункта. 
Коментари: 0