Dow Jones изгуби над 400 пункта след нова разпродажба на технологичните акции

Златото скочи с 1%, след като щатският долар се понижи

Dow Jones изгуби над 400 пункта след нова разпродажба на технологичните акции

Снимка: БТА

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските борси изкараха още една волатилна сесия за тази седмица. Станахме свидетели на силна корекция, след като технологичните акции потънаха. Впоследствие индексите отразиха негативната сесия,  Dow Jones изгуби 1.45% от стойността си, като се търгуваше на 27534.38 пункта. S&P500 затвори с негативна разлика от 1.8%, докато NASDAQ претъпя най-голяма загуба, след като се понижи с 2% за деня, въпреки отбелязания ръст от 1.4% по-рано.

Акциите на Apple изгубиха 3.3%, като по-рано през търговската сесия отбелязаха 1.45% повишение в стойността си. Nvidia се понижи с 3.2%, докато технологичния сектор на S&P500 изгуби 2.3% за деня.

Европейският фондов пазар затвори по-ниско, след решението на ЕЦБ да не се променят лихвените проценти в близкото бъдеще. Европейската централна банка информира, че очаква брутният вътрешен продукт на еврозоната да се свие с 8% до края на годината, въпреки това новата прогноза е по-добра спрямо предишното изчисление от 8.7% контракция за годината през юни. Впоследствие FTSE100 се понижи с 0.16%, следван от DAX, който направи негативна разлика от 0.21%, търгувайки се на 13208.89 пункта за деня.

Петролът отбеляза негативна сесия, след като имаше неочаквано повишение на запасите от петрол в сряда. Brent направи дневна разлика от -0.6%, докато WTI се понижи с 2%, като се установи на 37.30$ за барел. Brent фючърсите продължиха да се намират на територия от препродаден пазар, след като по-рано през седмицата достигнаха най-ниски нива от юни насам. WTI фючърсите също продължиха да се намират в препродадена територия от вече 4-ти ден.

Златото скочи с 1%, след като щатският долар се понижи впоследствие на решението взето от ЕЦБ да не се променя монетарната политика на Европа. В допълнение, седмичните молби за помощи в САЩ се повишиха, което разколеба инвеститорите относно очакваното бързо икономическо възстановяване от пандемията. Спот златото поскъпна с 0.7%, като се търгуваше за 1959.93$ за тройунция, достигайки най-високо ниво от 2-ри септември.

Акценти днес                                                  

Индекс на потребителските цени – САЩ

Акцентът през утрешния ден ще падне върху данните от индекс на потребителските цени на месечна основа. Индексът измерва промяната на стойността на стоките и услугите в САЩ. Спрямо данните, които ще бъдат публикувани, може да се отчете каква ще е промяната в покупателната способност на потребителите и до каква степен инфлацията може да повлияе на тях.

Инструмент на фокус - United Health Group

Акциите на компанията се движат във възходящ тренд от началото на април. Текущата стойност се намира в долната граница на канала, като при допълнителен натиск от пазара е възможно цената да тества образуваната подкрепа. Индикаторът MACD показва понижение на покупателния обем, което подсказва за възможен тест на подкрепата. При неуспешен опит за пробив, цената на акциите е възможно да се качи до локалния максимум, заформен около 320.00.

EUR/CHF

 Валутната двойка образува възходящ тренд от началото на юли, като цената се намира близко до локалния минимум образуван около 1.07500. В същото време, бавните средни на индикатора Стохастик показват възможно обръщане на движението към локалния максимум на ниво от 1.08367, ако валутната двойка получи подкрепа от пазара.

Silver

Среброто съставя движение тип флаг от края на юли. Текущата стойност се намира точно над нивото на 100 периодната средна. При продължителен натиск от пазара е възможно цената на суровината на да направи тест на границите. Бавните средни на индикатора Стохастик индикират обръщане на движение след като цената е стигнала почти до зоната на прекупен пазар.

DAX30

Немският индекс се намира във възходящ тренд от края на юли. Текущото движение е низходящо, като при допълнителен натиск от пазара може да се очаква стойността да достигне заформената подкрепа около 100 периодната средна, намираща се под психологическото ниво от 13000.00.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Коментари: 0