Дубай отново ще посреща чужди туристи от 7 юли

От пристигащите ще се изисква отрицателен тест за Covid-19

Дубай отново ще посреща чужди туристи от 7 юли

Снимка: Unsplash

Една от водещите световни туристически дестинации ще отвори отново за посетители от 7 юли, но при строги правила. 

Дубай и останалите Обединени арабски емирства затвориха граници за пътуващите на 25 март, а полетите бяха спрени. Сега Върховният комитет на емирството за управление на кризи и бедствия казва, че жителите могат да започнат да се връщат у дома, предава "Индипендънт".

Гражданите и местните жители ще могат да пътуват в чужбина от утре, „при условие, че страните дестинации се съгласят да ги приемат“. 

А туристи от чужбина ще бъдат приемани от първия вторник на месец юли - или 7 юли 2020 г.

Но всички пристигащи ще бъдат задължени да представят медицинско свидетелство, показващо отрицателен резултат от теста Covid-19 през последните четири дни - или да преминат задължителен PCR тест на летището в Дубай.

Всеки, който тества положително за Covid-19, ще бъде изолиран „в институционално съоръжение, осигурено от правителството, за 14 дни за своя сметка“.

На всички пристигащи задължително ще се измерва и температурата.

Плажовете в Дубай отвориха през уикенда със строги мерки за социално дистанциране.

„Плажуващите трябва да поддържат разстояние два метра един от друг на своите шезлонги, а между групите хора, които са заедно, трябва да има разстояние от 4 метра от други групи“, се казва в препоръките на Министерството на туризма на Дубай.
Коментари: 0