Две атаки в Европа в рамките на няколко часа

Нападенията в Хамбург и Хелзинки взеха две жертви

Две атаки в Европа в рамките на няколко часа

Снимка: Twitter

9054 ~ 1 мин. четене

Мъж нападна с мачете посетители в супермаркет в Хамбург към 15 часа местно време днес, в район Барнбек. Един човек е загинал и има много ранени, съобщават местни медии. За момента няма данни за пострадали български граждани, съобщават от Министерството на външните работи. В града е обявена терористична заплаха, съобщава Bild. 

„Ударял е по клиентите без предупреждение“, заяви говорителят на полицията Хейке Юхде. Според местни медии, нападателят е скандирал „Аллах Акбар“, докато е извършвал престъплението си. Мъжът е избягал от местопрестъплението, преследван от свидетели, които са съумели да го задържат. Малко по-късно е арестуван от полицията. Според органите на реда нападателят е действам сам. Все още не е ясно какви са били мотивите му.

Във финландската столица Хелзинки един човек е починал и още четирима са ранени, след като автомобил се е врязал в тълпа хора на централна улица в града. Полицията заяви, че шофьорът е арестуван. Той е на около 50 годишна възраст и е изглеждал пиян, пишат световните медии. "Към настоящия момент в този инцидент няма данни за тероризъм", съобщават от полицията.

Подкрепи Economic.bg