Двудневната среща на Г-7 стува 360 млн. евро

Ще се обсъждат перспективите и рисковете пред световната икономика

Двудневната среща на Г-7 стува 360 млн. евро
136 ~ 2 мин. четене

Разходите за организиране на срещата на върха на лидерите на водещите икономически държави от Г-7 може да достигнат до 360 милиона евро, съобщава ARD, цитирана от БГНЕС, позовавайки се на изчисления от германската Асоциация на данъкоплатците.

Финансовите министри и банкери от Групата на седемте водещи индустриални държави се срещат на 7-8 юни в замъка Елмау в Бавария. Те ще обсъдят последните движения на валутите тази седмица, стана ясно от думите на канадски държавник.

На дневен ред, освен кризата в Гърция, ще се обсъждат перспективите и рисковете пред световната икономика и какво трябва да се направи, за да се засили икономическото възстановяване. Други теми включват международни данъчни въпроси, регулаторни промени във финансовия сектор и реформа на квотите на Международния валутен фонд.

Публикуваните данни значително се различават от разходите, които правителството на Бавария обяви за необходими - 130 милиона евро. Разликата идва от сумите, необходими за гарантиране на сигурността, поясняват местните власти.

Германия ще разположи около 15,000 полицаи и 30 хеликоптера за охрана на срещата на лидерите на Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ в уединено място на замъка Елмау.

От Берлин поясняват, че до средата на юни страната ще преустанови изпълнението на редица положения от Шенгенското споразумение, като в това число се планира поставянето на граничните пунктове на временни полицейски постове за засилена проверка на превозните средства и лицата, влизащи на територията на Федералната република. Най-голямо внимание ще бъде обърнато на границата с Австрия.

На засилени проверки ще подлежи и железопътният транспорт, а на летищата контролът ще бъде допълнително затегнат.

Подкрепи Economic.bg