Dyson ще прави електрическите си коли в Сингапур

Компанията планира да инвестира 2 млрд. долара в превозното средство

Dyson ще прави електрическите си коли в Сингапур

Основателят на компанията Джеймс Дайсън

Снимка: Twitter

Dyson обяви планове за изграждане на завод за електрически автомобили в Сингапур, който ще заработи до 2020 г.

Британският производител на прахосмукачки обяви днес, че е избрал града заради производствения опит, квалифицираната работна ръка и близостта до пазарите с висок растеж в Азия. Строителните работи ще започнат през декември, съобщава CNN.

"Сингапур има сравнително висока база на разходите, но и изключителна технологична експертиза и фокус", каза в изявление изпълнителният директор Джим Роуън. "Ето защо е правилното място да се правят висококачествени технологии, както и правилното място да се изгради нашето електрическо превозно средство."

Основателят Джеймс Дайсън обяви миналата година, че компанията се присъединява към световната тенденция за електрически превозни средства, където изпъкват най-големите установени имена в автомобили като Tesla.

Изобретателят и предприемач каза още, че планира да инвестира 2 милиарда долара за производство на електрическо превозно средство до 2021 г. 
Понастоящем около 400 работници, включително инженери и дизайнери, работят по проекта в бивша база на Кралските военно-въздушни сили в Англия, закупена от Dyson през 2016 г.
Компанията вече има 1100 служители в Сингапур, където произвежда мотори. Компанията също така разполага с производствени мощности в Малайзия.
До момента Dyson е разкрила много малко подробности относно електрическото превозно средство, което разработва.
Проектът за производствена мощност на компанията в Сингапур
Коментари: 0