Джак Ма не иска да сте като него

Всеки има собствен път, който трябва да намери, смята милиардерът

Джак Ма не иска да сте като него
2132 ~ 1 мин. четене
Джак Ма, съосновател на китайския гигант Alibaba, се счита за едно от световните светила на съвременния бизнес. Той обаче не иска вие да опитате и възпроизведете неговия успех, пише CNBC. 

Милиардерът споделя, че се чувства тъжен, когато другите издигат името му на почит. В изказване по време на Световния икономически форум Ма каза, че е започнал да усеща името си като IP адрес, натоварен с предварителни очаквания. 

„Когато се спомене Джак Ма, вие имате собствена дефиниция, но това съм изцяло аз“, каза 54-годишният предприемач, обяснявайки че това е далеч от пълната картина за него. Той призна, че  оценява чуждото възхищение, но и че определено не се смята за „легендарен“ или „важен човек“. „За мен, аз все още съм един обикновен човек, роден и израснал в Ханджоу, Китай“, посочи Ма. 

Милиардерът изтъкна още, че вместо да се опитват да следват примера ми, хората да трябва да опитат да намерят своя собствен път. „Трябва да познаваме другите, но по-важно е да разберем себе си“, коментира някогашният учител по английски, който днес притежава бизнес за милиарди. 

„Не имитирайте никого, просто бъдете себе си. Това е много важно“, заключи Джак Ма. 
Подкрепи Economic.bg