Джобните компютри на Intel идват през август

Compute card ще са с 4GB оперативна памет и до 128GB флаш памет

Джобните компютри на Intel идват през август

Снимка: Intel

2321 ~ 1 мин. четене
Производителят на чипове Intel представи своите мини компютри с размери на кредитна карта в началото на годината по време на технологичната конференция CES. Във вторник в рамките на Computex в Тайпе компанията даде повече яснота за системните характеристики на серията Compute Card. 

От информацията стана ясно, че въпреки малките си размери, устройството ще има достатъчно място, за да побере в себе си някой от четирите процесора на Intel – от Celeron до Core i5, пише PCWorld. 

Картата ще има 4GB оперативна памет и от 64GB до 128GB флаш памет. Устройството също така ще има технология за достъп до WiFi и Bluetooth. Компютърната карта ще е малко по-голяма и по-дебела от кредитна карта. Размерите ѝ ще са 95x55x5 мм.

Мини компютрите ще може да се поставят в други периферни устройства като - от лаптопи и таблети до хладилници и роботи, стига да имат слот за картите. В тази връзка Compute Card е насочена преди всичко към производителите, а не към крайните потребители. 

Първата вълна от устройствата ще бъде провокирана от самите производители на компютри. От Intel коментират, че три големи марки вече работят по машини, които да са съвместими с техните Compute Card. Става дума за Dell, HP и Lenovo.

Устройството на Intel ще започне да се доставя през август. От компанията не дават подробности за цента, но очакванията са, че мини компютрите ще струват около 500 долара. С Compute Card Intel цели да популяризира модулните компютри. 
Коментари: 0