Джонсън: Ако Brexit се отложи, няма да подам оставка

Британският премиер призова всички да се успокоят, според него има \"голям шанс\" за споразумение с ЕС

Джонсън: Ако Brexit се отложи, няма да подам оставка

Снимка: БТА

Британският премиер Борис Джонсън намекна, че няма да подаде оставка, ако основната му цел – да извади Великобритания от ЕС на 31 октомври – се провали. В интервю пред BBC днес той каза, че едва ли ще подаде оставка, както и че има „голям шанс“ за постигане на споразумение за Brexit между Лондон и Брюксел.

„Поех ангажимент да ръководя страната и партията си в труден момент и ще го направя“, заяви Джонсън. Той отказа да коментира въпросите дали води преговори с премиери на други страни членки на ЕС да наложат вето на каквото и да било ново отлагане на Brexit. Вместо това британският лидер добави: „Смятам, че има голям шанс Обединеното кралство да постигне споразумение с Блока“.

Джонсън за пореден път защити това, което неговите критици определят като „прекалено разпален“ език в дебата за Brexit. „Военните метафори са много стара стандартна парламентарна практика“, заяви британският премиер. Според него всички трябва да се успокоят и добави, че той е „модел за сдържаност“.

„Най-хубавото нещо за страната и най-хубавото за цялостното психологическо здраве на хората би било Brexit да бъде приключен“, заяви Борис Джонсън.
Коментари: 0