Един от най-богатите германци изчезна в Швейцарските Алпи

Милиардерът със състояние от над 6 млрд. долара тренирал за ски състезание

Един от най-богатите германци изчезна в Швейцарските Алпи
5642 ~ 1 мин. четене
Карл-Ериван Хауб, милиардер и един от най-богатите хора в Германия, е изчезнал, след като не успял да се върне от ски експедиция в Швейцарските Алпи.

Хауб, който е собственик и главен изпълнителен директор на групата за търговия на дребно Tengelmann, миналата седмица заминал на ски екскурзия извън пистите в курорта Цермат, близо до швейцарско-италианската граница.

Той не успял да се върне в хотела си и се смята за изчезнал от 7 април, според швейцарската медия Blick.

Според списание "Шпигел" е започнало търсене за 58-годишния милиардер, като "Дойче Веле" добавя, цитирайки говорител на Tengelmann, че търсенето протича на "пълна скорост". Издирването обаче било затруднено от лошата видимост и заплахата от лавини, пише "Бизнесинсайдър".

Хауб е бил в Цермат, за да тренира за ски-състезанието Patrouille des Glaciers, международно ски събитие, организирано от швейцарската армия, което ще се проведе следващата седмица.
Брат му Кристиан го описва като "много опитен алпинист и скиор", в писмо, изпратено до персонала и частично публикувано във вестник Handelsblatt

"Разбира се, семейството ни е подготвено за такава ситуация", каза Кристиан Хауб, като добави, че "бизнесът ще продължи да върви гладко и равномерно".

Според индекса Bloomberg Billionaires нетното богатство на Ериван Карл Хауб надхвърли 6 млрд. долара (4,2 млрд. паунда, 4,9 млрд. евро).

Групата Tengelmann притежава обекти за търговия на дребно, включително хардуерна верига Obi и текстилният дискаунтър Kik. Компанията има дялове в цели 73 различни бизнеса.
Подкрепи Economic.bg