„Еконт“ все пак ще разнася пратки

От компанията първоначално съобщиха, че преустановяват дейност до актуализиране на заповедта на здравния министър

„Еконт“ все пак ще разнася пратки
13201 ~ 1 мин. четене

Куриерската фирма „Еконт“ обяви днес, че все пак  продължава да разнася пратки след като първоначално казаха, че от 14 март (събота), преустановяват временно дейността си заради неясноти в заповедта на Министерството на здравеопазването.

Вчера куриерската фирма обяви, че в заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за спиране на дейността на търговските обекти в България (РД-01-124/13.03.2020) липсва ясно тълкувание по отношение на куриерските услуги.

Часове след това въпросната заповед беше актуализирана. И в актуализираната й версия обаче куриерските фирми не са изрично споменати. Вследствие на това от „Еконт“ обявиха:

„Скъпи клиенти, току-що получихме актуализираната заповед от здравния министър във връзка с въвеждане на противоепидемични мерки в страната. Промените в текстовете изясняват, че логистичният бизнес и куриерските услуги не са в обхвата на временно забранените дейности. В тази връзка с радост ви информираме, че продължаваме с обичайното ни работно време и спазвайки предпазните мерки“.

По време на брифинга след извънредното заседание на Министерския съвет вчера министър Кирил Ананиев заяви, че всички обекти, които не са споменати изрично в заповедта, не попадат по нейните санкции. Вследствие на това от куриерската фирма са преценили, че няма причина да преустановят своята дейност.

В самата заповед са посочени изрични изключения, които няма да бъдат засегнати – банки, застрахователи, бензиностанции, аптеки и магазини за хранителни стоки, което създава неяснота за всички останали бизнеси в страната.
Коментари: 0