Експлозия в метрото в Санкт Петербург, има жертви

Взривове са избухнали в две метростанции

Експлозия в метрото в Санкт Петербург, има жертви

Снимка: Twitter

Между две метростанции в Санкт Петербург е избухнала експлозия - "Сенная площадь" и "Технологический институт". По последна информация има 10 загинали и над 50 ранени, всички за откарани в болница. 

Според руската агенция ТАСС всички метростанции в града за затворени. Взривът е избухнал в мотриса между двете станции на метрото като бомбата е била оставена, а не е бил атентатор. "Интерфакс" съобщава, че е имало само една експлозия, след което не е последвал пожар. Всички загинали са били във вагона, в близост до епицентъра на взрива. 

Експлозията е причинена от самоделно взривно устройство, което вероятно е било допълнено с поразяващи елементи. Смята се, че устройството вероятно е било оставено във влака преди той да се насочи от метростанция „Сенная площадь“ към станция „Технологически институт“.

На място са пристигнали представители на прокуратурата, а началникът на Комитета по сигурност и отбрана към Съвета на федерацията Виктор Озеров заяви, че инцидентът носи „всички признаци на терористичен акт“.

Президентът на Русия Владимир Путин коментира, че властите вече разследват причините за инцидента.

Засега няма официални данни за пострадали българи при взрива в метрото в Санкт Петербург. Това съобщават за агенция "Фокус" от пресцентъра на Министерство на външните работи.


По данни на местните власти на метростанция "Площадъ Восстания" е намерено второ взривно устройство, което не е било задействано, съобщава "Интерфакс".

Районът е напълно отцепен, правоохранителните органи разследват и не допускат никого до мястото на инцидента. Заради пълното информационно затъмнение, засега липсват по-актуални данни. 

Коментари: 0