Endeavor присъедини още двама предприемачи от България

Техният продукт са терапевтичните очила AYO

Endeavor присъедини още двама предприемачи от България

Глобалната мрежа Endeavor, която подкрепя 1793 предприемачи, ръководещи 1124 компании в 33 страни, избра в редиците си Александър Димитров и Бранислав Николич, основатели на компанията Novalogy, по-известна с продукта си - терапевтичните очила AYO. Двамата преодоляха всички етапи в селекционния процес на организацията и получиха единодушно одобрение на нейния 84-ти международен селекционен панел (ISP), който се проведе на 11-13 декември в Стеленбош, известен винопроизводителен район в Южна Африка (ЮАР).

Кои са новите предприемачи  

Александър Димитров и Бранислав Николич са основатели на Novalogy, която произвежда терапевтичните очила AYO, от които от 2015 г. до края на 2018 г. са продадени повече от 10 хил. броя в над 100 страни. Очилата се използват за светлинна терапия, която подобрява съня, увеличава енергията в човешкото тяло и помага за преодоляването на умората от промяната в часовите зони след полет. AYO са свързани с мобилно приложение, което събира данни за навиците за спане на ползвателя на очилата и му помага да ги използва съобразно индивидуалните си нужди. Централният офис на компанията е базиран в Сърбия, като част от дейността се извършва и от офиса в България.

“Излъчването на Александър Димитров и Бранислав Николич е част от стратегията ни за разширяване на присъствието на Endeavor и в съседни на България страни с цел насърчаване на регионалното сътрудничество между предприемачите в Югоизточна Европа (ЮИЕ). Успешното им преминаване през селекционния процес потвърждава, че посоката ни е правилна. Ще се стремим да привличаме и подкрепяме директно талантливи предприемачи от региона. По този начин ще подпомагаме и развитието на предприемаческите екосистеми в тези страни, пренасяйки опита на България в тази област”, коментира Момчил Василев, изпълнителен директор на българския офис на Endeavor.

“По време на международния селекционен панел в ЮАР имахме възможността да разкажем за нашия бизнес пред десетки успешни бизнес лидери и предприемачи, от които научихме много и получихме безценни съвети и насоки”, сподели впечатленията си Александър Димитров, един от двамата основатели на Novalogy.

Предприемачите в глобалната мрежа на Endeavor, излъчени от българския офис на организацията, вече са 23, а българските компании - 14.
Коментари: 0