ЕП е помолил Европол да помогне с разследването на убийството на Виктория Маринова

Това е поредната европейска институция, която иска да се притече на помощ на българските власти

ЕП е помолил Европол да помогне с разследването на убийството на Виктория Маринова
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) е помолила директорът на Европейска полицейска служба (Европол) да помогне в разследването срещу убийството на журналистката Виктория Маринова. С писмо, адресирано до Катрин де Бол, комисията разказва за жестокото убийство, посочвайки, че то може да е свързано с разследване на Маринова свързано със злоупотреби с евросредства.

Въпреки че основната отговорност за разследванията е на компетентните органи в съответната държава членка, ще оценим високо, ако Европол е готова да предложи на България цялото си ноу-хау и опит, за да подкрепи компетентните ѝ органи, ако тя пожелае, включително възможността да бъде създаден обединен екип от разследващи, пише в писмото на комисията до директора на Европол.

Това е поредната европейска помощ, която се предлага на България по случая с убийството на Виктория Маринова. Вчера такава бе предложена от Европейската комисия и от Германия. Засега българските власти не са коментирали възможността да се възползват от предложенията.

По-рано днес директорът на областната дирекция на МВР в Русе - старши комисар Теодор Атанасов, коментира пред БТА, че полицията проверява украинец с румънски паспорт за евентуална съпричастност към убийството на 30-годишната Виктория Маринова. Повече информация не е изнасяна.
Коментари: 0