Ето я и първата държава, която свали карантината за ваксинирани

Туристите ще трябва да спазват обаче мерките за социална дистанция

Ето я и първата държава, която свали карантината за ваксинирани

Снимка: Pixabay

Сейшелските острови се превърнаха в първата държава в света, която позволи на ваксинираните туристи да влязат в страната, без да се налага карантина, предава Euronews. Туристите, които са получили и двете дози от ваксината срещу коронавируса ще трябва да спазват мерките за социално дистанциране на острова, но няма да са задължени да се самоизолират при пристигането си.

Страната започна ваксинация на населението си на 10 януари. Туризмът е един от основните икономически отрасли на Сейшелските острови, като 15% от работещото население е пряко наето от сектора. Облекчените ограничения за ваксинирани туристи се въвеждат с надеждата, че това може да даде така необходимия икономически тласък на страната.

Сейшелските острови имат общо 746 случая на COVID-19 и в момента има нарастваща тенденция на заразяване там. В резултат на това правителството затегна ограниченията за влизане в зависимост от риска в страната, от която идвате.

„Надяваме се, че това ще отвори туристическата индустрия за местните жители, предимно за малките хотели, които се борят на Ла Диг, Праслин, а също и на Мае. И също така ще осигури ритъма, от който нашата икономика отчаяно се нуждае“, каза министърът на туризма Силвестр Радегонде на пресконференция.

Ако пътувате там, ще трябва да изпратите формуляр за кандидатстване до органа по обществено здраве, преди да пътуването. Това се отнася за всички пътуващи, дори и тези, които са получили ваксината.

До 28 януари правителството заяви, че международните туристи трябва да предоставят отрицателен PCR тест, както и да се самоизолират за 10 дни.  

Коментари: 0