Euro NCAP обяви най-безопасните коли в Европа за 2019 г.

Краш-тестовете са проведени в началото на тази година

Euro NCAP обяви най-безопасните коли в Европа за 2019 г.
6206 ~ 1 мин. четене
Европейската независима организация Euro NCAP обяви кои са най-безопасните автомобили в Европа за 2019 г. Краш-тестовете са проведени в началото на тази година, пише Automedia.

На първо място в категорията „компактен семеен автомобил“ е Mercedes-Benz A-Class, който осигурява 96% безопасност за възрастните пасажери при катастрофа. Моделът е оборудван с асистент за внезапно спиране, система за поддържане на лентата за движение и система, следяща за умора у водача. Второ и трето място в тази категория заемат Ford Focus и Nissan Leaf.

В класа на „големите семейни автомобили“ победител е Audi A6, който постига най-добри резултати при изпитанията. Той демонстрира най-висока защита за възрастни (93%) и деца (85%), а освен това е оборудван с най-съвременни технологии и система за безопасност. След Audi A6 се нареждат Mazda6, Volvo V60 и Lexus ES.

Най-надежден при кросоувърите е BMW X5, което осигурява съответно 89 и 86% безопасност за възрастни и деца. Баварецът също е похвален заради наличието на най-модерни системи за сигурност и асистенти на водача. В класирането той изпреварва Volkswagen Touareg, Jaguar I-Pace и Hyundai Nexo.
Подкрепи Economic.bg