Евгени Крусев подаде оставка заради ремонта на \"Графа\"

Вчера стана ясно, че Крусев е викан на разпит във връзка с проверка на прокуратурата за ремонта на столичната ул. \"Граф Игнатиев\"

Евгени Крусев подаде оставка заради ремонта на \
Зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев заяви, че ще подаде оставка, на извънреден брифинг в Столична община. Като причина за оставката Крусев посочи, че е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта на ул. "Граф Игнатиев", цитира БНТ. 

Пред медиите той съобщи, че иска да защити името си и, че ще окаже пълно съдействие на прокуратурата. 

Крусев бе назначен на поста зам.-кмет по транспорт на София през 2016 г.

Прокуратурата започна проверка на ремонта на "Граф Игнатиев" в края на октомври след информация за нарушения на Закона за обществените поръчки. Изискани са всички документи на обществената поръчка. 

Разследване на "Спаси София" и bTV по-рано показа, че общината е променила проекта в хода на ремонта и полаганата в момента от изпълнителя "Джи Пи Груп" виброизолация е същата, заради която "ПСТ Груп" е била отстранена от конкурса. Това станало след промяна в критериите в техническия проект. Крусев обаче обвини автора на проекта Румен Борисов, че е заложил неподходящи подложки. 

"Ако съм бил подведен от проектант или друг участник в целия процес, се надявам прокуратурата да го установи", заяви Крусев.

Коментари: 0