Европейските пазари пренебрегват данните за заразени в САЩ

Златото запази възходящия си тренд и в понеделник

Европейските пазари пренебрегват данните за заразени в САЩ

Снимка: Pixabay

Силен старт на седмицата за световните борси, след като инвеститорите преодоляха новините за скок на заразените с COVID-19. Един от водещите акценти през деня беше за предстоящото сертифициране на подобрения Boeing 737 Max, което повиши цената на акциите с 14.4%. Като част от индустриалния индекс, поскъпването на акциите на Boing оказаха силен тласък на Dow Jones Industrial Average, който напредна с 580.25 пункта до ниво о от 25595.80.

Началото на седмицата ще се запомни като най-добрия ден за индекса от 5 юни, когато Dow записа повишение с 3 на сто. S&P 500 от своя страна прибави 1.47 процента до 3053.24 пункта на фона на оптимистичните настроения, докато Nasdaq Composite напредна с 1.2% до 9874.15 пункта. Основните индекси записаха силното си представяне през последните няколко минути преди края на търговската сесия, което изкара широкият индекс S&P 500 на положителна територия за месеца само ден преди неговия край.

Европа пренебрегна високите данни за заразени с корона вирус в САЩ, и подкрепи капиталовите пазари, което изпрати бенчмарка DAX до 12232.12 пункта, докато лондонското футси (FTSE 100) прибави повече от процент към стойността си до 6225.77 пункта.

В понеделник интереса към златото беше по-слаб, но суровината успя да запази възходящия тренд, при което завърши деня с ръст от 0.09% до 1773 долара за трой унция. Позитивните икономически новини идващи от Азия и Европа подкрепиха цената на петрола, след като опасенията за отслабването на търсенето отминаха. Щатският лек суров петрол се предлагаше при цена от 39.36 долара за барел в края на деня, докато сорта Брент можеше да се купи а 41.65 долара.

Акценти днес 

Икономически данни

Председателят на Фед Джером Пауъл и министърът на финансите Стивън Мнучин предстои да дадат показания пред Комитета за финансови услуги на Камарата относно икономическите стимули, отпуснати в отговор на пандемията от COVID-19.

Инструмент на фокус - AMD

Ценовото движение на акциите на технологичната компания AMD формират троен връх, което е силна обръщаща формация. Последващото понижение на цената под 50 дневната средна дава потвърждение за влизане в къса позиция. Нагласите за формиране на низходящо движение остават валидни до запазване на цената под 50 SMA.

AUD/USD

Валутната двойка се намира във фаза на консолидация под  формата на странична корекция, след ясно изразен възходящ тренд. Очакваме задълбочаване на корекционната вълна до зоната на подкрепа около психологическата граница при 0,6800 или до достигане на подкрепа от 50 периодната средна, след което вероятно ще последва възобновяване на основния тренд.

NatGasUS

Въпреки низходящото движение на природния газ, нагласите ни остават за обръщане на тренда и формиране на силен възходящ импулс. За това говори покачване на индикатора MACD въпреки формирането на минимум под 1.50. Сигнал за покупка в дългосрочен план ще има при пробив над 50 SMA, докато по рисковите инвеститори може да използват очакваното покачване до стойности около $2. 

CAC40

Френският индекс продължава да покрива загуби от голямото понижение през март и април. В момента смятаме, че се образува нова вълна на възходящото движение, която този път трябва да тества подвижната средна и да образува пробив. Това би дало знак, че въпреки сложната ситуация с корона вирус, пазарните участници са позитивно настроение.

Коментари: 0