Европейските пазари тръгнаха рязко надолу

Цените на петрола спаднаха, след като случаите на COVID-19 нараснаха и се появиха съмнения относно търсенето

Европейските пазари тръгнаха рязко надолу

Снимка: Unsplash

4610 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари записаха загуби във вторник. NASDAQ записа спад от 2.83%, приключвайки на 14 546, а S&P 500 се понижи с 2.04% до 4 352. Dow изгуби 1.63%, достигайки до 34 299 пункта.

Европейските фондови пазари затвориха рязко надолу във вторник, тъй като глобалните инвеститори наблюдаваха скок в доходността на американските облигации и опасения за растежа на Китай. DAX спадна с 2.09% и приключи на ниво от 15 248, а FTSE 100 записа спад от 0.50% до 7028.

Цените на петрола спаднаха за втори пореден ден в сряда, след като отново се появиха съмнения относно търсенето, като случаите на COVID-19 продължават да растат по целия свят. WTI загуби 1.54%, завършвайки на 74.29 USD за барел, а Brent се понижи с 1.77% до 78.12 USD. Цените на златото  приключиха денят със спад от 0.95% до 1 733 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Потребителско доверие, жилища в процес на продажба и запаси

В сряда данни за потребителското доверие в Еврозоната. От САЩ данни за жилищата в процес на продажба. Запасите на лек суров петрол, бензин и дестилати се очаква да бъдат по-ниски от предходния период.

Инструмент на фокус

Caterpillar– Дневна

Акциите на компанията са в низходящ тренд от началото на юни. Цената се движи под 20 - периодна експоненциална пълзяща средна, която играе роля на съпротива. Движението на графиката проби дъно формирано през юли. Задържане под 20 ЕМА е възможно да доведе до продължение на низходящия тренд. Пробив и установяване над 20 ЕМА, е възможно да доведе до възходящо движение.

AUD/NZD

Валутната двойка се движи в низходящ тренд средата на юни. Движението на графиката проби низходящият клин отгоре, което може да доведе до възходящ тренд. Цената се намира над 20-периодна експоненциална пълзяща средна, която вече играе роля на подкрепа. Задържане над 20 ЕМА е възможно да доведе до възходящо движение. Установяване под 20 ЕМА може да доведе до продължение на низходящия тренд.

XAG/USD

Среброто се движи в низходящ тренд от началото на май, като проби 20 - периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на съпротива. Задържане под 20 ЕМА да доведе до продължение на низходящия тренд. Пробив и задържане над 20 ЕМА е възможно да доведе до възходящо движение. Бавният стохастик се намира в препродадени стойност, което може да доведе до възходящо движение.

S&P 500

S&P 500 направи пробив на 20 - периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на съпротива, а след това я тества като съпротива и се оттласна от нея. Задържане под 20 ЕМА е възможно да доведе до началото на низходящ тренд. Установяване над 20 ЕМА е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Бавният стохастик е близо до прекупени стойности, което може да доведе до низходящо движение.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg