Европейските пазари успяха да се стабилизират

Петролът продължава да се покачва, но инвеститорите все още са скептично настроение към черното злато

Европейските пазари успяха да се стабилизират

Снимка: Unsplash

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари приключиха сесията със смесени стойности, като Microsoft поведоха големите технологични компании със силно повишение. Данните за приходи от последното тримесечие успяха да добавят ръст от 17% на годишна база спрямо същия период от миналата година. NASDAQ успя да приключи сесията в позитивна територия, докато S&P500 и Dow Jones завършиха с понижение от 0.07%.

Европейските пазари отразиха позитивна сесия, след като химическите и финансови облигации отчетоха ръст, като пазарите прекратиха двудневната серия от негативни сесии. FTSE100 се повиши с 0.23%, до 6654.01, докато DAX30 напредна с 1.66%, до 13870.99 пункта.

Цената на петрол продължи да се покачва, но въпреки това инвеститорите изразиха притеснение поради инцидент в Саудитска Арабия. Brent нарасна с 0.2% до 55.77$ за барел, докато WTI отстъпи с 0.6% приключвайки на 52.47$ за барел.

Цената на златото отрази минимално понижение поради, новият пакет от фискални стимули, въпреки това инвеститорите ще наблюдават срещата на Федералния резерв, което ще даде ясна посока за близкото бъдеще на ценния метал. Спот златото завърши с 0.2% по-ниско, до 1851.26$, докато златните фючърси също установиха 0.2% понижение до 1850.90$ за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни  – САЩ

Акцентът на деня ще падне върху събранието на Федералния резерв по-късно през деня, като събитието ще покрие възможни промени по основния лихвен процент в САЩ, който за момента е 0.25%. Прогнозите все още остават непроменени, въпреки това е възможно да има внезапно изменение, което ще окаже силна волатилност на пазара.

Инструмент на фокус

3M Co.

Цената на акциите почти достигна до локалния връх заформен около 177.00. При допълнителна подкрепа от пазара може да се очаква тест на горната граница. Въпреки това Стохастик показва, че цената се приближава до зона на прекупен пазар, което може да доведе до корекция към 200 периодната средна около психологическото ниво от 165.00.

USD/CAD

Валутната двойка съставя все по-ниски върхове, което дава предпоставка за силно низходящо движение от началото на годината. При засилен натиск, може да се очаква цената да достигне локалния минимум и подкрепа около 1.2614. MACD показва низходящо пресичане, което допълнително предразполага за понижение на стойността.

OilUK

Британският петрол тип Брент се намира близо до горната граница на заформения канал от началото на годината. Стохастик показва понижение на средните, което може да доведе до корекция около 100 периодната експоненциална среда. В противен случай, може да се очаква тест на съпротивата около 56.00.   

BELG20

Френският индекс заформя низходящо движение от средата на декември, като текущата стойност направи тест на образуваната подкрепа около 5450.00 пункта на 25-януари. След неуспешен опит за пробив, цената успя да премине 200 периодната средна, като може да се очаква повишение на стойността до психологическото ниво от 5650.00 пункта. Стохастик показва силно възходящо движение на средните, което е добра индикация за покачване на цената.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0