Ежедневните потребители на WhatsApp се увеличават

Приложението вече се използва от нд 1 млрд. души всеки ден

Ежедневните потребители на WhatsApp се увеличават

Снимка: Pexels

848 ~ 1 мин. четене
Чат приложението WhatsApp, собственост на Facebook, вече се ползва от над 1 млрд. потребители всеки ден. Функцията Status пък, която в същината си е клонирана версия на Snapchat, е достигнала ежедневна потребителска база от 250 млн. души. 

На ден в приложението си разменят по общо 55 млрд. съобщения и 4.5 млрд. снимки, пише още The Verge. 

По-популярно в чужбина, отколкото в САЩ, WhatsApp в момента поддържа 60 езика и доста бързо разширява своята глобална потребителска база. Най-привлекателно за хората е това, че приложението е лесно за ползване, безплатно и по-атрактивни функции на фона на други SMS услуги. Това доведе до достигане на 1 млрд. месечни потребители още през февруари 2016 г. 

Несъмнено 1 млрд. ежедневни потребители е забележително постижение, но внимание заслужава и скоростният растеж на функцията Status. През май тя се ползваше от 175 млн. души, което означава, че за по-малко от два месеца е привлякла нови 75 млн. 

За сравнение, първоизточникът на въпросната функционалност – Snapchat, разполага с 166 млн. дневни потребители. Instagram пък, която също копира забавните ефимерни опции на приложението за моментни снимки, вече има 200 млн. ежедневни потребители. 

Връщайки се на WhatsApp, трудно е да се прогнозира дали популярността му ще отмъкне все още верните не Snapchat потребители. Любопитно е, че повече от половината ползватели на Snapchat не са ежедневни потребители на Facebook и Instagram. Тази динамика показва, че пазарът на ефимерно съдържание е огромен и все още има накъде да се развива, смятат анализатори. 
Подкрепи Economic.bg