Facebook иска да построи 1500 апартамента

Те няма да бъдат само за служители на компанията и ще се наемат от всеки

Facebook иска да построи 1500 апартамента

Социална мрежа Facebook ще построи 1500 апартамента в град Менло Парк, Калифорния близо до централата си, за да се справи с недостига на помещения в града и получава правото да разшири своята територия, съобщава WSJ .

Facebook се обърна към администрацията на града с желанието да разшири своя кампус и да изгради няколко зони, които могат да бъдат използвани от всеки желаещ.

В кабинета на кмета в Менло Парк не дават разрешение за изграждането на проекта поради факта, че в града и без това има недостиг на жилища и социалната мрежа само ще изостри ситуацията.

В отговор, администрацията на Facebook е предложила да се изградят жилищни сгради, в които имотите ще може да бъдат закупени от всеки. В допълнение, 15% от апартаментите задължително ще бъдат предназначени за бедни семейства.

През януари тази година доклад на Световната банка показва как най-големите технологични компании увеличават неравенството в доходите, а не го подпомагат. "Някои от най-осезаемите ползи от цифровите технологии се компенсират с нововъзникващи рискове," се казва в доклада.

Точно това се случва и с Facebook, когато привлича хиляди нови жители в района на Менло Парк, където се намира седалището на компанията. Повечето от  тях са добре образовани, с високи доходи, което повиши драстично цените на имотите в района, изостряйки неравенството в доходите в цялата област. Очевидно е, че Марк Зукърбърг не спечели много нови приятели в района.

Коментари: 0