Facebook обеща телепортация до 2025 г.

Технологията ще позволи на потребителя лесно да създава собствени светове

Facebook обеща телепортация до 2025 г.
196 ~ 1 мин. четене

Facebook планира създаването на телепортатор до 2025 г., пише BusinessInsider.com По думите на техническия директор на Facebook Майк Шрьофър, компанията планира да създаде устройство, което ще позволи на потребителите да бъдат на всяко всяко място, по всяко време, което пожелаят.

Разбира се, не става въпрос за физическо преместване. Идеята стъпва на шлема за виртуална реалност OculusRift и по-точно на негов приемник от следващо поколение. Шрьофър твърди, че бъдещите подобни устройства ще могат да въздействат на нашите усещания, така че да повярваме, че виртуалният свят е реален.

За да реализира идеята си, Facebook работи усилено в три направления. Първо, потребителят във виртуалния свят трябва да може да вижда не само другите, но и себе си. Второто направление се свежда до реалистична имитация на окръжаващата среда с най-малките детайли – от осветлението до физически свойства на обектите.

Технологията ще позволи на потребителя лесно да създава собствени светове. Да повярваш в своите фантазии е много по-лесно, отколкото да се вживееш в чужди, поясняват от Facebook.

 

Подкрепи Economic.bg