Facebook пуска услуга за онлайн запознанства

Discover People ще помага на потребителите да откриват хора със сходни интереси

Facebook пуска услуга за онлайн запознанства
4793 ~ 1 мин. четене

Най-голямата социална мрежа Facebook започна тестове на нова услуга за онлайн запознанства, пише изданието TechCrunch. Discover People може да се използва за откриване на бизнес контакти, както и за нови приятелства или връзки. 

Услугата за онлайн запознанства представлява своеобразен каталог от профили във Facebook. Тя вече е достъпна през мобилното приложение на Facebook за Android и iOS. Постепенно тя ще бъде активирана за всички потребители. 

Discover People ще помага на потребителите да откриват хора със сходни интереси. Потребителите ще могат да контактуват с нови колеги във фирмата, хора със сходни професии, интереси и хобита. Информацията ще се помества в личните профили на потребителите във Facebook, стига данните им да са публично достъпни. 

Отдавна Facebook се стреми да задържи потребителите, а чрез Discover People ще се опита да пребори силната конкуренция, в лицето на сайтове за запознанства и приложения. 

Според компанията тя ще улесни комуникацията с хора със сходни интереси, без да разкрива подробности от профилите на потребителите, които не искат такива контакти.

Подкрепи Economic.bg