Facebook удвоява офисите си в Лондон

Очаква се компанията да наеме 2300 души в страната тази година

Facebook удвоява офисите си в Лондон

Снимка: Unsplash

484 ~ 1 мин. четене
Facebook обяви, че ще удвои присъствието си в Лондон, пише Reuters. Компанията купува 56 хил. квадратни метра офис площи в две сгради в града.

Социалната мрежа не уточнява колко работни места ще създаде в британската столица, където очакванията са да наеме 2300 души до края на годината. През 2017 г. компанията създаде 800 нови работни места в града.

Управляващият директор на Facebook за Северна Европа Стийв Хач коментира, че в Лондон компанията, оглавявана от Марк Зукърбърг, е разработила много от значимите си продукти – включително сайта за сътрудничество Workplace, както и приложения за очилата за виртуална реалност Oculus.

„Днешните новини отразяват ангажираността ни към Обединеното кралство и желанието ни да разрастваме нашия бизнес и британската икономика“, гласи изявлението на социалната мрежа.

Решението на Facebook представлява своеобразен вот на доверие към Великобритания във времената на несигурност ще успее ли страната да напусне ЕС със споразумение за свободна търговия след Brexit. Липсата на такова споразумение, както и на други в областта на икономиката и политиката, би оказала вреда на икономическия растеж на Великобритания и на създаването на работни места.
Подкрепи Economic.bg