Фалшива кампания за безплатен градски транспорт тръгна из София

Пътнтиците са длъжни да имат редовен превозен документ, напомнят от ЦГМ

Фалшива кампания за безплатен градски транспорт тръгна из София

Снимка: Economic.bg

Фалшива "кампания" за безплатен градски транспорт тръгна из столичните спирки, на които се разлепват съобщения, гласящи, че градският транспорт в столицата ще бъде безплатен през месеците август и септември.

"Кампанията" е кръстена "Чиста София" и в съобщението се казва, че целта й е да се намалят нивата на праховите частици в София и азотния диоксид, давайки възможност на гражданите да се возят безплатно в тролеи, трамваи, автобуси и метро.

От Центъра за градска мобилност опровергаха тази информация.

"Центърът за градска мобилност уведомява своите клиенти по повод сигнали за разлепени листовки за безплатен градски транспорт в месеците август и септември 2017 г., че информацията е фалшива. Няма решение на ЦГМ или на Столична община за подобна мярка, нито каквито и да е обстоятелства, които да налагат нейното въвеждане", гласи съобщението на Facebook страницата на Центъра за градска мобилност.

Те напомнят на пътниците, че са длъжни да имат редовен превозен документ.

Неотдавна подобна идея бе анонсирана в публичното пространство от кмета на София Йорданка Фандъкова, която заяви, че при завишаване на фините прахови частици в София, се предвиждат мерки за безплатен градски транспорт.
 

Коментари: 0