Фандъкова забрани моловете за непълнолетни

Въвеждат се и други ограничителни мерки в столицата във връзка с Covid-19

Фандъкова забрани моловете за непълнолетни

Снимка: Красимир Свраков

6710 ~ 1 мин. четене

От утре, 7 ноември, се забранява посещението на моловете от непълнолетни деца. Единственото условие, при което те ще могат да влизат в търговските обекти, е да са с пълнолетен придружител. Създават се и „зелени коридори“ за гражданите над 65 г., които да пазаруват хранителните магазини между 10 и 12 ч на обяд.

Това реши Софийският оперативен щаб, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. До момента подобна мярка- забрана за посещение на молове за непълнолетни лица беше въведена само в Пловдив от местния щаб.

„Създаваме организация за включване на част от ДКЦ-а (бившите поликлиники) в прегледите на граждани, които имат грипоподобните симптоми. Това предложих преди два дни на министъра на здравеопазването, за да можем да помогнем на хората, които се нуждаят от преглед и да разтоварим големите софийски болници от пациенти, които имат леки симптоми и се нуждаят от лечение вкъщи“, написа Фандъкова във Facebook профила си.

С решение на софийския щаб възложихме на директорите на ДКЦ-а в рамките на седмица да обособят зони за клинични прегледи. Екип от лекар, медицинска сестра или лаборант ще извършват преглед и при нужда ще правят кръвни изследвания и антигенен тест. Пациентът трябва предварително да е разговарял със своя джипи, за да има направление за нужните изследвания, уточни столичният кмет.

Подкрепи Economic.bg