„Фантастико“ строи магазин за 9 млн. лв. в Ботевград

Обектът ще е един от малко извън София, като ще разкрие над 100 работни места

„Фантастико“ строи магазин за 9 млн. лв. в Ботевград

Снимка: Фантастико

3620 ~ 1 мин. четене
Мирела Вавова Автор: Мирела Вавова

Търговската верига „Фантастико“ разширява присъствието си извън София и започва строителството на супермаркет в Ботевград. В него компанията ще вложи около 9 млн. лева. Очаква се да отвори в края на годината и да даде работа на над 100 души. 

Супермаркетът ще отвори врати през декември, но вече сме готови да назначим и да започнем да обучаваме екипа за бъдещия супермаркет в нашите супермаркети в София“, заяви собственикът на компанията Валери Николов. 

Стъпването в Ботевград бележи следващата стъпка в експанзията на „Фантастико“ в страната. Компанията съществува от 30 години, през по-голямата част от които дейността ѝ бе фокусирана предимно в София. Веригата има 43 обекта в столицата и само три извън нея – в Банкя, Елин Пелин и Кюстендил. През октомври миналата година обяви плановете си за навлизане в Перник и Ботевград.

Конкретно този в Ботевград ще се простира върху разгъната застроена площ от близо 3500 кв. м., уточняват сега от компанията. Изпълнител на проекта е строителната фирма BS Konstructia, а интериорният дизайн ще е дело на студио Cityscape. И двете компании са дългогодишни партньори на веригата. 

В магазина ще се предлагат над 15 хил. артикула. Търговският обект ще предложи допълнителни услуги – аптека, банкомат, каса на EasyPay, застрахователен брокер и др. Супермаркетът ще разполага с голям паркинг и модерна детска площадка.

Подкрепи Economic.bg