5 фестивала, на които да отидете през октомври

Вижте къде можете да се забавлявате следващия месец

5 фестивала, на които да отидете през октомври

Тези фестивали се провеждат всяка година, като всеки е добре дошъл да празнува с местните. Някои от събитията привличат милиони туристи годишно. 

5. Фестивалът във Виентян, Лаос

С този фестивал жителите на Лаос отбелязват края на постите, като пускат по течението на различни реки лодки, изработени от листа на банан. Фестивалът съвпада с още един – състезание с лодки, а привечер оставят дарове в местните храмове.

4. Фестивал за Хелоуин в Сейлъм, САЩ

По времето, когато щатът Масачузетс е бил населен предимно от пуритани, там са се случвали най-много преследвания на вещици и са се водили най-много дела срещу тях. Близо 400 години по-късно там все още можете да видите много вещици, магьосници, призраци и гоблини, които завладяват града на Хелоуин.

3. Фестивал на маските, Филипини

Този фестивал трае 20 дни. Започнал е, когато местните започват да почитат страданията на хората в миналото, а днес събитието е вече прераснало в забавен фестивал, на който хората боядисват лицата си или носят маски.

2. Фестивал на балоните в Акбакърки, САЩ

Албакърки е най-големият град в щата Ню Мексико и там се провежда най-мащабният фестивал на балоните в света. Концерти, фойерверки и денонощно летене с балон, са само малка част от атракциите, които привличат туристите в този прекрасен град.

1. Октоберфест, Мюнхен

Това е най-голямото бирено парти в света, което се посещава от повече от 6 милиона туристи всяка година. Накрая на фестивала хората са изпили повече от 5 милиона литра бира. 

Коментари: 0