Финтех компанията Settle отваря представителство в България

Мобилното приложение позволява да се изпращат и получават пари дори без наличието на банкова сметка

Финтех компанията Settle отваря представителство в България

Снимка: Unsplash

Приложението за мобилна разплащания Settle, което позволява да се извършват парични преводи дори без наличието на банкова сметка, стартира дейност в България от днес. Страната ни e третата, в която норвежката компания отваря свое представителство и общо 22-рият пазар в Европа, на който пуска платформата си.

Мобилното приложение Settle позволява на индивидуалните потребители да управляват финансите си от телефона и да изпращат и получават пари мигновено. А всеки бизнес има достъп до набор от решения за приемане на изцяло мобилни плащания във всяка една ситуация, без необходимост от допълнителни устройства.

За разлика от повечето мобилни портфейли и нео банки, Settle разчита на местни партньорства за развиване на всеки отделен пазар. Технологиите, операциите, финансовото лицензиране и разработването на продукти се извършват на централно ниво от Settle Group, базирани в Осло, Норвегия.

У нас компанията оперира чрез местно подразделение – Settle България, финансирано съвместно с локални партньори. Дружеството отговаря за развитието на местния пазар и управлява дистрибуторските партньорства, за да достигне до възможно най-много потребители и компании в страната.

Първото местно партньорство е с доставчика на кредити Management Financial Group. На него Settle ще разчита не само на позициите му в страната, но и на изградените такива в целия регион. Предстои да бъдат обявени и още компании, които ще се присъединят към дистрибуторската мрежа на норвежката платформа. 

Без необходимост от предварително зареждане на сметка

Досега изпращането на пари през мобилен телефон в България бе ограничено до онези, които имат намерение да създадат нова банкова сметка и да я зареждат преди да извършат транзакция. Потребителите вече могат да свалят приложението Settle, да свържат картата си или да използват пари, които са получили от друг. Няма нужда да прехвърлят и ‘затварят’ пари предварително, за да извършат плащане. Не е необходимо дори да създават или притежават банкова сметка. 

Достъп за всички

Settle не изисква от потребителите да имат банкова сметка, като те могат да се регистрират в рамките на 30 секунди и да използват безплатен профил в Settle, където да получават и държат средствата, изпратени до телефонния им номер. Ако вече имат банкова сметка, средствата могат да бъдат преведени по нея напълно безплатно. Със Settle могат да бъдат изпращани и получавани средства или да бъдат извършвани разплащания към фирми, без това да налага дълг и тромав процес на идентификация.

Коментари: 0