Фирма за добив на криптовалута напомни на Бъфет за големите му грешки

Сгреши за Google и Amazon, може би грешиш и за Bitcoin?, питат те милиардерът-инвеститор

Фирма за добив на криптовалута напомни на Бъфет за големите му грешки
5962 ~ 1 мин. четене
Компанията за добив на криптовалута Genesis Mining предизвика Уорън Бъфет, поставяйки пред офиса му билборди с предизвикателни въпроси относно дигиталните пари, срещу които милиардерът вече нееднократно се е изказвал.

Марко Крон, съосновател на компанията, пусна в профила си в Twitter снимки на билбордите, които се позовават на признанието на Бъфет, че е направил грешка, като не е инвестирал в големите технологични гиганти Amazon и Google при старта им. 

Билбордът гласи: "Уорън, каза, че си сгрешил за Google и Amazon. Може би грешиш и за Bitcoin?", пише "Бизнесинсайдър".

На годишната среща на акционерите на фонда си Berkshire Hathaway по-рано този месец Бъфет каза, че bitcoin е "отрова за плъхове" и призова своите колеги инвеститори да избягват този "непродуктивни" актив.

Милиардерът също така призна, че е допуснал грешка, като не е инвестирал в технологичните гиганти в техните ранни дни. "Взех грешни решения за Google и Amazon", каза Оракулът от Омаха.

Цената на Bitcoin и повечето други големи криптовалути падна драстично през 2018 г., отбелязвайки значителен спад спрямо миналата година, когато цените им се движеха устремно нагоре. Bitcoin е поевтинял с 40% от началото на годината.

Genesis Mining, която твърди, че е поставила билбордовете, провежда мащабна операция за добив на криптовалути в Исландия.
Коментари: 0